Thursday, June 10, 2010

Hearing and sharing - RPG blogs

http://www.rpgbloggers.com/ is one great site. There is great collection of rpg blogs, and sometimes you can spend hours reading other people's thoughts. And you can even interact with them.

One thing I like about blog over forums is, that forum is ment for public discussion. Forum is not best place to put your thoughts on paper (so to speak) and think about something, what is important for you. It is not good start for profilic discussion.

But in blog, you basically first write down your thoughts. What you are thinking and planning. Then you post your diary note on internet for other people to see it. What is good about it, other people can also comment to it.

So, blog is interactive diary. You can talk about things what matter to you, are interesting to you, or you want to share. People can read it, get ideas, get discussions going. You can get new points of view and suggestions.

There are many rpg forums in the world. Some bigger, some smaller. And many rpg forums have their own clique of registered users, and many prefer their "own" forum what they are used to check out. (Ofcourse there are people who are users in several forums).

But in blogs you can view another's thoughts about your interests and hobby, get ideas, or even enlighten the original writer of post. You can meet new people all around the world without need to register into forums to do so. Just check out lists in rpg blogger, start reading some cool article, comment if you want. Sometimes (I am happy to be also part of that) some of your blogs start to look like discussion forums around their commentary!

I got my "own home forum", what I like most and use the most. But basically I "know" everyone there. I know what they like, and what their (internet) persona is like. But here, I can hear new points of views from new people without trouble. And I can share my own views on (appreciation for awesome or awe-inspiring) posts.

So, thumbs up for rpg bloggers. You have made my day several times. Thank you for keeping this great service up, and thank you other rpg bloggers for making this hobby more interesting with your personal, fresh thoughts.

4 comments:

Nuurori said...

Tulee kommentti suomeks taas, sorge :P

Blogin tärkeimpänä etuna on, että se on sun turffia. Muut urpot ei sotke sun ajatuskuvioo, eikä tarkotuskaan oo väitellä, vaan sä esität sun huolellisesti laaditun ajatuksen. Ajatuksen jonka tarkotuskin on jäädä pidemmäksi aikaa vieraiden luettavaksi sellaisenaan, ei osana keskustelua.

Kommentointimahdollisuus luo tietenkin keskustelua, siinä missä foorumillakin, mutta kommentit ovat selvästi irrallaan, sekä itse artikkelista, että usein myös toisistaan ja nekin täysin sun hallittavissa. Kommentit on yleensä tarkoitettu vain bloggaajan itsensä luettaviksi.

Mä itse haaveilen semmoiseta kommunikaatiovälineestä, joka yhdistäisi foorumin yhteisöllisyyden ja rakenteellisuuden, blogien ja chattien ominaisuuksiin, niin että erikseen nimitettyjen moderaattoreiden sijasta kaikki voivat vaikuttaa keskustelun rakenteeseen muutenkin kuin vain kirjoittamis- tai kirjoittamatta jättämispäätöksin. Slähsdottihan on yksi esimerkki keskustelupalstasta, jossa tälläistä elementtiä kokeillaan (ilmeisen menestyksekkäästi). siellä voi käyttäjät äänestää parhaita kirjoituksia, jotka sitten tulevat paremmin näkyviin, saavat enemmän lukijoita ja lisää ääniä jne.

Unknown said...

Ihan varteenotettavia ja hyviä ajatuksia. Kuitenkin niin foorumilla kuin blogilla on moderaattorit (foorumilla yleiset, blogilla sinä itse).

Moderaattorit hieman valvovat tasoa ja yrittävät kitkeä säilällä röllejä pois, kuten myös voivat paremman informaation takaamiseksi siirtää keskusteluita (Kysymys Anakin Skywalkerin statseista ei varmaan kuulu World of Darkness ketjuun.)

Hyvä esimerkki 99% moderoimattomasta foorumista on hevostalli.net. Käy tsekkaamassa ja pyörry! Myös Suomi24:n taso on melko... jännää välillä.

Jos foorumi tai yhteisö on keskittynyt asiaan A, niin moderaattori auttaa myös asian pitämisen siinä. Jos säikeen nimi on auton moottoritekniikka ja jotkut alkavat selittää kukkien lannoittamisesta, niin sehän ei palvele ketään. Ei kukkien lannoittajia (tehkää oma topicci) eikä niitä, jotka etsivät tietoa auton tekniikasta, mutta törmäävätkin johonkin muuhun.

Se, miten itse yritän foorumin moderaattorina toimia, on lähinnä röllien metsästystä, väärässä paikassa olevien viestien tai ketjuen siirtoa sopivampaan paikkaan (informaatio helpompi löytää tulevaisuudessa oikean otsikon alta) ja selkeän off-topicin jakaminen uuteen aiheeseen.

Joskus myös puutun siihen, jos kielenkäyttö on erittäin epäsopivaa tai asiayhteyteen kuulumatonta. Harvoin kuitenkaan rupean viestiin itseensä puuttumaan, huomautan vain, että kielenkäyttö ei ole sopivaa. Oikeaan elämään perustamaton esimerkki, jossa joku kertoo vaikka D&D:ssä jonkun featin olevan hyvä, ja vastaus on "vitun homosimpanssi etkö sä saatanan idiootti tajua, että toi sun featti on ihan vitun paska helvetin amatööri!" Mode läimäisee. Kenenkäänhän ei ole kiva lukea tuollaisia viestejä.

Slashdottiin en ole tutustunut, mutta nuo olikin mielipiteitäni yleisestä harrastukseen keskittyneestä keskustelupalstasta :D No hate mail ;)

MkaY said...

Sites like RPG Bloggers are very good indeed. In short: Your personal message to your target audience with interactive functions. :)

P.S And btw, I'm glad to see more and more Finnish people at RPG Bloggers.

Unknown said...

@MkaY: I actually first heard about rbg bloggers from Majatalo.org and found out, that some finnish rpg players I know by name via forums are in listing.

You haven't been posting to roolipelit.net in Ages :D